Projeccions especials de Fires. Projeccions contínues d'imatges d'arxiu

Projeccions especials de Fires.

Projection Marquer comme favori (connexion) Promouvoir l'évènement
dim. 27 oct. 19
N.C.
Gratuit

Projeccions especials de Fires. Projeccions contínues d'imatges d'arxiu
Projecció del documental sobre el futbol a Girona: Una ilusión gerundense

En la línia iniciada ja en les Fires de 2004, amb la difusió de documentals del fons del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) d'imatges històriques de les comarques gironines i la ciutat de Girona.

Projectem de manera ininterrompuda el documental Una ilusión gerundense una producció de Films La Pau, amb guió de Salvador Ultònia i rodat per Maria Ferrer Culubret (Girona, 1970) 67 minuts.

La pel·lícula arrenca amb la història dels inicis del futbol a Girona, on destaca l'aparició del primer equip, l'Strong, i d'altres que van donar lloc a la fundació de la Unión Deportiva Gerona. Continua amb altres fites històriques com la construcció del camp de Vista Alegre el 1922 i la fundació del Girona Futbol Club l'any 1930. La pel·lícula conté imatges d'alguns partits jugats a Vista Alegre, com el partit benèfic entre el Girona FC i el FC Barcelona que es va celebrar en el marc de la campanya Gerona para Gerona, el 23 de febrer de 1969, i que comptà amb la presència de Narcís de Carreras, president del FC Barcelona, i del seleccionador espanyol de futbol i exjugador del Girona FC Domènec Balmanya. El documental segueix amb la construcció de l'estadi de Montilivi. Es mostren imatges dels terrenys en diversos moments del procés de construcció fins a l'acabament de les obres. Tot plegat culmina amb la cerimònia d'inauguració de l'estadi, que tingué lloc el 24 d'agost de 1970 a la nit, amb un partit entre el Girona FC i el FC Barcelona. També es mostren fragments dels partits que es van jugar els dies següents amb motiu del 1r Torneig Costa Brava en el qual participaren el RCD Espanyol, el València CF, el Borussia Neunkirchen i el San Lorenzo de Almagro.

Plus d'infos : http://girona.cat

Commentaires