Teatre - Paraíso Perdido - Andrés Lima

Théâtre, spectacle

Infos pratiques


Teatre - Paraíso Perdido - Andrés Lima

Teatre - Paraíso Perdido - Andrés Lima

Pere Arquillué, Déu, i Cristina Plazas, Satanàs, en un reconeixement a la bellesa de les paraules de Milton des de la mirada contemporània, que és també un tribut a l'ofici de comediant, tants cops demonitzat per la seva capacitat de transgressió.

El poema èpic publicat per John Milton l'any 1667 explica la tragèdia de la caiguda de l'home, però també narra la caiguda de Satanàs. Reivindicat pels romàntics com l'heroi veritable, el Satanàs de Milton simbolitza el rebel que es revolta contra la tirania del cel. Perquè abans de la caiguda de l'home està la història de l'àngel caigut. La història d'una rebel·lió fracassada i les seves conseqüències, que condicionaran el destí de l'home i de la dona. Però, som així perquè així va ser escrit el nostre destí o perquè les nostres creences ens van portar a escriure'l així? A més d'una celebració de la bellesa del llenguatge de Milton, aquest Paraíso Perdido vol constituir també un homenatge a l'ofici del comediant, tantes vegades vilipendiat, menyspreat i demonitzat per la seva capacitat fascinant de transformació i de transgressió. Als comediants no se'ls permetia acostar-se les ciutats, perquè es temia que el seu ofici pogués contaminar a les gents de bona fe. La por al coneixement té arrels molt antigues. “Potser el saber és pecat?”, va dir la serp a la dona. I va ser la dona qui va triar el saber en lloc de la ignorància. Però...

L’adaptació dramatúrgica d’Helena Tornero és una obra teatral que ens fa reflexionar sobre el bé i el mal, i la figura de Déu, el diable i la religió d’una manera molt original.

Sobre l’obra:
Paraíso Perdido és una epopeia que descriu els abismes de l’infern i la caiguda del Cel de Llucifer, l'àngel més bell i el desterrament d'Adán i Eva del Paradís.

Un text de: Helena Tornero (basat en el poema èpic "Paraíso Perdido" de John Milton). Dramatúrgia: Helena Tornero i Andrés Lima. Direcció: Andrés Lima. Amb: Pere Arquillué Dios, Cristina Plazas Satanás, Lucía Juárez Eva, Rubén de Eguía Adán, Elena Tarrats Muerte, Laura Font Culpa. Escenografia i vestuari: Beatriz San Juan. Il·luminació: Valentín Álvarez (AAI). Música original i espai sonor: Jaume Manresa. Videocreació i Postproducció: Miquel Àngel Raió. Caracterització: Cécile Kretschmar. Direcció de producció: Maite Pijuan. Producció executiva: Marina Vilardell. Ajudantia de producció: Àlvar Rovira. Direcció tècnica: Moi Cuenca. Coordinació tècnica: David Ruiz. Ajudantia de direcció: Laura Ortega. Ajudantia de vestuari: Amaranta Albornoz. Regidoria: Ainhoa Bernaola. Sastreria: Esther Chércoles. Tècnic de so: Roger Giménez. Tècnic audiovisuals: Xevi Gibert. Construcció de l’escenografia: Pascualín Estructures. Confecció vestuari: Goretti Puente. Màrqueting i comunicació: Focus. Reportatge fotogràfic: David Ruano. Disseny gràfic: Santi&Kco. Una coproducció de: Teatre Romea, Grec 2022 Festival de Barcelona i Centro Dramático Nacional

Teatre Municipal Girona

Plaça del Vi, 1, 17004 Girona, Espagne

Te.Municipal

Partager l'événement

Événements > Gérone