Mazùt Baro d'evel

Théâtre, spectacle

Infos pratiques


Mazùt
Baro d'evel

Mazùt
Baro d'evel
Dos éssers surten a buscar el seu animal interior
perquè la humanitat els supera
perquè han perdut l'instint
perquè el món va massa de pressa
hi ha massa paraules, massa coses dites.

Volen retrobar les seves primeres sensacions,
es preparen, busquen pels racons de la quotidianitat,
amb les portes obertes cap als orígens
abans dels homes drets,
abans dels homes pensants,
només ser quatre potes
alè, alenar, respirar,
retrobar la primera alenada
el punt de partença
ser un ser que respira
i que observa el món.

Mazùt és una obra que suposa una fita en la trajectòria de recerca de Baro d’evel i que ha permès a la companyia de circ continuar disgregant els seus llenguatges. Ha estat el punt de partida de les creacions posteriors: Bestias i el díptic Là, sur la falaise.

Mazùt va néixer del duet de Blai Mateu Trias i Camille Decourtye en escena, però la solidesa de l'obra permet a la companyia plantejar una primera experiència de transmissió d'un repertori amb Marlène Rostaing i Julien Cassier.

"Un dels acròbates de la companyia explicava fa poc que el primer que recorda de quan va incorporar-se a Baro d’evel era haver-nos trobat fent un mur de paper de 80 pòsters enganxats els uns amb els altres. Aquesta anècdota diu molt del funcionament de la companyia. És així: la nostra recerca no és tancada i el conjunt d’artistes i els col·laboradors i tècnics es desplacen, s'influencien amb les seves especificitats. Posar-se en perill a nivell artístic, buscar un art total, és per nosaltres un repte que ens guia, necessitem entrecreuar-nos, trobar-nos alhora que busquem l'excel·lència en cada disciplina. És un treball ardu i quotidià, mesclem el moviment, l'acrobàcia, la veu, la música, la matèria… Però la nostra particularitat és que incorporem a aquesta recerca la presència d'animals."

Camille Decourtye i Blai Mateu Trias

Autors i directors: Camille Decourtye i Blaï Mateu Trias. Intèrprets: Julien Cassier i Marlène Rostaing. Col·laboradors: Benoît Bonnemoison-Fitte, Maria Muñoz i Pep Ramis / Mal Pelo. Disseny de la il·luminació: Adèle Grépinet. Creació sonora: Fanny Thollot. Creació vestuari: Céline Sathal. Treball rítmic: Marc Miralta. Enginyer de gotes : Thomas Pachoud. Constructor: Laurent Jacquin. Llum i direcció tècnica de l’espectacle: Marie Boetas o Louise Bouchicot. So: Timothée Langlois o Naïma Delmond. Regidoria: Cédric Brejoux o Mathieu Miorin. Direcció tècnica de la companyia: Nina Pire. Delegat de direcció y difusió: Laurent Ballay. Encarregat de producció: Pierre Compayré. Administradora de producció: Caroline Mazeaud. Encarregada de la comunicació: Ariane Zaytzeff. PRODUCCIÓ: Baro d’evel. COPRODUCCIÓ: ThéâtredelaCité – CDN Toulouse Occitanie ; MC93 – Maison de la Culture de Seine-Saint-Denis ; Teatre Lliure de Barcelone ; le Parvis – scène nationale Tarbes-Pyrénées ; Malakoff scène nationale – Theatre 71; Romaeuropa festival ; L’Estive, scène nationale de Foix et de l’Ariège

Teatre Municipal Girona

Plaça del Vi, 1, 17004 Girona, Espagne

Te.Municipal

Partager l'événement

Événements > Gérone