Il trovatore Fundació Òpera a Catalunya

Théâtre, spectacle

Infos pratiques


Il trovatore
Fundació Òpera a Catalunya

Il trovatore
Fundació Òpera a Catalunya
Il Trovatore de Giuseppe Verdi (1813-1901) es pot considerar la culminació del melodrama romàntic italià.

Òpera en quatre actes (Sobretitulada en català). Text de leone Emanuele Bardare i Salvatore Cammarano basat en l’obra teatral El trobador d’Antonio García Gutiérrez. Estrenada al Teatre Apollo de Roma, el 19 de gener de 1853. A càrrec de la Fundació Òpera Catalunya, el Cor dels Amics de l’Opera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Il Trovatore es una òpera romàntica, música de Giuseppe Verdi, i llibret de Salvatore Cammarano, completat per Leone Emanuele Bardere i basat en el drama homònim del dramaturg espanyol Antonio García Gutiérrez.

Leonora i Manrico, una parella que encarna la llibertat i l'idealisme, està condemnada per la gelosia i l'amenaça del poder. El comte de Luna, punitiu i sàdic, té una debilitat obsessiva: Leonora; mentre la misteriosa i enigmàtica Azucena custòdia un secret que els destruirà a tots. Els mecanismes del drama i una profunditat psicològica subratllada per una música radiant i expansiva que desborda imaginació, converteixen Il trovatore en un dels cims del repertori, en què Verdi mostra el pes del passat i la impossibilitat de superar-lo.

“Il trovatore va néixer en un període de gran intensitat creativa de Verdi i ràpidament va triomfar representant-se arreu durant aquells anys. De fet, pot considerar-se la culminació del melodrama romàntic italià per nombrosos factors com el marc històric medieval i exòtic, arrelat al conflicte entre els partidaris del Comte d’Urgell i els partidaris de Ferran d’Antequera a inicis del segle XV" (Alba Ferrer).

Intèrprets: Gustavo Porta, Maribel Ortega, Carles Daza, Laura Vila, Jeroboám Tejera / David Cervera, Mariya Melnychyn, Nacho Guzmán, Alejandro Chelet. Direcció musical: Daniel Gil de Tejada. Direcció d’escena i vestuari: Carles Ortiz. Assistent de la direcció d’escena: Esteve Gorina. Disseny d’escenografia: Jordi Galobart. Il·luminació: Nani Valls. Vestuari: FOC. Amb: Cor Amics de l’Òpera de Sabadell, Orquestra Simfònica del Vallès. Producció i organització: Fundació Òpera Catalunya

Teatre Municipal Girona

Plaça del Vi, 1, 17004 Girona, Espagne

Te.Municipal

Partager l'événement

Événements > Gérone