[Èxit] through the gift shop Carla Rovira

Théâtre, spectacle

Infos pratiques


[Èxit] through the gift shop
Carla Rovira

[Èxit] through the gift shop
Carla Rovira

L’artista gironina Carla Rovira analitza els processos de gestació en base als conceptes d’èxit i fracàs fent un recorregut a través de peces expositives.

L'espectacle aborda el cas concret d’X. Als sis mesos d’embaràs, en una ecografia, diagnostiquen que el fetus que està gestant té una malformació al cervell. Aquesta malformació té quatre pronòstics possibles (tres d’ells acaben amb la mort del fetus o un patiment extrem). Durant l’espectacle s’expliquen els tres mesos d’embaràs des del dia del diagnòstic fins al final. S’explica què li passa al cos, quines preguntes et fas quan vius aquesta situació, els monstres que et confronten i com es viu això col·lectivament.

[Èxit] through the gift shop és una autoficció emmascarada, narrada en tercera persona. El dispositiu escènic passa a través de les peces expositives i és a través d’aquesta interacció que es va desenvolupant l’escena.

Carla Rovira obre en canal un record dolorós de l’embaràs, amb emoció i sense sentimentalisme. Posa en relleu com les persones confronten els possibles obstacles quan el seu objectiu és aconseguir tenir una criatura, que compara amb un “souvenir” d’una botiga de regals, en anglès ‘gift shop’. Tot plegat, amb l’objectiu de detectar, legitimar i visibilitzar quines noves realitats experimenten les persones que han d’afrontar la possibilitat del “fracàs”.

Carla Rovira desenvolupa la seva carrera en solitari des del 2015. Ha creat diversos peces com Most of all, you’ve got to hide it from the chicks al 2015, amb la cia. Les Impuxibles i MÀTRIA al 2017 o Posaré el meu cor en una safata al 2019 en residència al Teatre Lliure.

Dramatúrgia i interpretació: Carla Rovira Pitarch. Disseny gràfic, lumínic i escenografia: Manoly Rubio Garcia. Disseny audiovisual: Erol Ileri Llordella. Disseny de so i composició musical: John Christian Cárdenas, Erol Ileri Llordella. Producció: Aina Bujosa Díaz. Construcció motlle panxa: Elena Villalba Camiño. Forja: Ferro Calent Forja. Correcció textos exposició: Gema Moraleda. Locucions: Andrea Artero, Laura Blanch, Carla Rovira

Teatre Municipal Girona

Plaça del Vi, 1, 17004 Girona, Espagne

Te.Municipal

Partager l'événement

Événements > Gérone