El Pare - Josep Maria Mestres

Théâtre, spectacle

Infos pratiques


El Pare - Josep Maria Mestres

El Pare - Josep Maria Mestres

Un text de Florian Zeller, dirigit per Josep Maria Mestres i interpretat per Josep Maria Pou.

Una de les obres més sorprenents, apassionants i profundes del teatre contemporani que ha triomfat al món sencer i a Hollywood.

En la mesura del possible, l’Anna intenta ocupar-se de l’Andrés, el seu pare, que cada vegada és més dependent a causa de la pèrdua de memòria. Les cuidadores que se succeeixen al seu voltant, que marxen descoratjades a causa del seu caràcter irascible, no li són de massa servei. Els records del seu pare desapareixen a poc a poc. Tot es difumina al seu voltant: els llocs entre ells, els éssers estimats amb persones desconegudes. Al capvespre de la seva existència, la seva alienació l’empresona cada vegada més en una irreversible soledat.

Sobre l’obra:
Le Père (El pare) és un demolidor retrat de la demència senil. L’obra és una valent i encertada radiografia de l’Alzheimer, un mal que transforma la realitat pacient i la de la família en una lluita constant. El text mostra una perspectiva molt personal i íntima, ja que va sorgir quan l’àvia de Zeller va començar a patir símptomes d’Alzheimer, que ensenya com la demència d’un afecta a la cordura de l’altra. De forma subtil, Zeller analitza el deteriorament del pare i les contradiccions en les quals es veu sumida la filla davant uns fets devastadors.

Le Père (El pare) va estrenar-se l’any 2012 en el Théâtre Hébertot de París, amb en Robert Hirsch (André) i Isabelle Gélinas (Anne). L’obra ha estat considerada com “la nova obra més aclamada de l’última dècada”. The Guardian va donar a la producció londinenca una “rara ressenya de cinc estrelles, anomenant-la un estudi salvatgement honest de la demència”, i la va nomenar la millor obra de l’any.

Títol original: Le Père. Autoria: Florian Zeller. Director: Josep Maria Mestres. Interpretació: Josep Maria Pou, Rosa Renom, Pep Pla, Victòria Pagès, Josep Julien, Mireia Illamola. Una producció de: Teatre Romea

Teatre Municipal Girona

Plaça del Vi, 1, 17004 Girona, Espagne

Te.Municipal

Partager l'événement

Événements > Gérone