Docs del mes. Putin's Witnesses

Docs del mes. Putin's Witnesses

Projection Marquer comme favori (connexion) Promouvoir l'évènement
jeu. 09 jan. 20
19h00
Gratuit

Docs del mes. Putin's Witnesses

El primer dijous de cada mes us oferim l’estrena d’una pel·lícula documental. Mirades úniques a la realitat premiades als millors festivals i en versió original subtitulada al català.

Aquest mes projectem: Putin’s Witnesses de Vitaly Mansky (Letònia, Suïssa, República Txeca, 2018) 102 minuts

El 31 de desembre de 1999 Rússia coneixia el seu nou i actual president, Vladimir Putin. A través de material d’arxiu personal i de testimonis únics i molt propers a la figura d’un dels líders polítics més controvertits en l’actualitat, Vitaly Mansky ens descobreix les veritables causes i conseqüències de l’”Operació Successor”, l’entramat polític que va fer pujar a Putin al poder.

Per superar una malaltia greu i avançada cal fer un diagnòstic i estudiar la història d’aquesta malaltia. Aquesta va ser la lògica del cineasta quan va concebre una pel·lícula sobre els esdeveniments després de la inesperada renúncia del president Boris Yeltsin i l’inici de l’”Operació successor”. Protagonistes com Mikhail Gorbatxov, Boris Ieltsin i el mateix Vladimir Putin, ens revelen el seu ascens al poder i els actors que ho van fer possible. Vitaly Mansky vol que el seu documental serveixi de testimoniatge, no només per a la societat russa, testimoni silenciós del seu propi destí, sinó també per a altres països en vies de perdre les seves llibertats.

Plus d'infos : http://girona.cat

Commentaires